Lyckan att hitta rätt arbete

Vissa dagar hinner man med och orkar hur mycket som helst. Brukar du uppleva det ibland? Och har du tänkt på vad de dagarna har innehållit? Om du vann en miljon vad skulle du göra då? Skulle du köpa en ny bil, köpa ett hus, betala av lån eller kanske åka jorden runt?

När man har gjort sådana här rundfrågningar är det oftast någonting sådant människor svarar. Och det gör mig så fundersam! Varför säger aldrig någon: “Då skulle jag satsa på mig själv och bli det där som jag alltid har drömt om men inte haft råd att utbilda mig till”? Varför är inte det viktigaste man skulle göra om pengarna bara föll över en? Hur kommer det sig att man prioriterar en massa statusprylar i stället för att prioritera sin egna personliga utveckling?

Många väljer att skylla på att man inte har en tillräckligt god ekonomi, men idag finns det många olika finansieringsmöjligheter som kan avhjälpa detta problem. Visst tar det emot att skuldsätta sig, men rätt utbildning kan ge dig mångfalt igen.

Hur viktig är den personliga utvecklingen förresten för dig? Kommer du hem från ditt arbete full av energi, eller lägger du dig på soffan och sätter på TV:n för att du inte orkar göra något annat? Beror tröttheten i så fall på att du haft en stimulerande och rolig men jobbig dag, eller beror den på att ditt arbete är så oengagerade och rutinmässigt?

Nästan alltid är det så att när man har utfört uppgifter, privat eller i jobbet, som är roliga att göra verkar det som om dygnet innehåller 60 timmar och man klarar av hur mycket som helst. Den eventuella tröttheten som kommer på kvällen är ljuvligt skön och njutbar och du lägger förmodligen huvudet på kudden glad och tillfredsställd och sover dessutom gott.

Tänk om du hade det så mer eller mindre varje dag. Om du visste att du skulle kunna få det så om du ändrade på något i ditt liv skulle du vara villig att göra det då? Om inte, vad är det som håller dig tillbaka? Är det för att du tror att det är för stora umbäranden eller för att du tror att du inte klarar av det eller vet du kanske rent av att det inte är någon idé?

Om du har funderingar på om du är på rätt plats här livet kan du till exempel surfa vidare till arbetsförmedlingen och göra intresse-inventeringstester i deras datorer. Det är kul och relativt seriöst. Det finns också en stort antal tester på Internet. Kanske kan du också bli miljonär!